Netflix

score: 98 puntenscore: 98 puntenscore: 98 puntenscore: 98 puntenscore: 98 punten

Netflix is van oorsprong een Amerikaans bedrijf, wat in 1997 werd opgericht in Scotts Valley. Het bedrijf richt zich op het aanbieden van video on demand via internet, waarbij de gebruiker de mogelijkheid heeft om video’s vooruit- en terug te spoelen, tussentijds te pauzeren en zonder reclameblokken te bekijken. Een gebruiker betaalt een vast bedrag per maand, waarmee hij of zij toegang heeft tot een breed scala aan films, series, enzovoorts. Voorheen was het met Netflix mogelijk om films per post toegestuurd te krijgen en zo voor onbetaalde tijd te lenen. Dit systeem werd met de komst van het breedbandinternet echter afgeschaft.

In de beginjaren van Netflix was het bedrijf enkel actief in de Verenigde Staten. Vanaf 2012 is Netflix actief in Europa, waarbij het begon met het aanbieden van haar diensten in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Later dat jaar zou Netflix tevens actief worden in Scandinavië. Voor Nederlanders werd het pas in 2013 mogelijk om gebruik te maken van Netflix. In 2014 startte Netflix met het aanbieden van haar diensten in België. Het aanbod in Vlaanderen, het Nederlandstalige deel van België, is nagenoeg gelijk aan dat van het Nederlandse aanbod.

Het aanbod van Netflix is zeer uitgebreid en bestaat uit zowel Nederlandse als internationale films, series, documentaires, concerten en cabaret. Fijn aan de service van Netflix is de mogelijkheid om een ondertiteling in te schakelen bij het bekijken van een film of serie. Bij kinderseries is dit niet altijd mogelijk, omdat deze zijn nagesynchroniseerd. Bij series voor tieners heeft u vaak de keuze tussen een ondertiteling of een nagesynchroniseerde versie. 

Netflix specificaties

prijs per maand
€ 7,99 eerste maand gratis
aantal films
2200
aantal series
600
abonnees Nederland
2,3 miljoen
abonnees wereldwijd
100 miljoen
hoofdkantoor Netflix
New York, Verenigde Staten

Netflix kan je kijken via

browser op computer
ja
Apple iPhone
ja
Apple iPad
ja
Apple TV
ja
Android Phone
ja
Android Tablet
ja

Netflix is direct op de merken smart TV te zien

Samsung smart TV
ja
LG smart TV
ja
SONY smart TV
ja
Philips smart TV
ja

betaalwijze Netflix

Overschrijving of machtiging
nee
iDeal
nee
Paypal
nee
creditcard Mastercard
ja
creditcard VISA
ja
creditcard American Express
ja

Netflix heeft speciaal aanbod voor

kinderen
ja
films
ja
tv series
ja
documentaires
ja
nederlands(talig)
ja

Netflix aanbod

Netflix biedt een breed scala aan films, series, documentaires, concerten en cabaret aan van zowel Nederlandse, als internationale producenten. Daarnaast heeft Netflix de afgelopen jaren meerdere eigen producties op de markt gebracht, die zowel voor leden van Netflix te bekijken zijn als ook op televisiezenders worden uitgezonden. De bekendste series van Netflix zijn House of Cards, Lilyhammer, Sense8 en Orange is the new black.

In House of Cards speelt Francis “Frank” Underwood de hoofdrol, als een genadeloos en ambitieus politicus in Washington D.C. Het verhaal van deze serie is gebaseerd op een miniserie uit Groot-Brittannië, wat dezelfde naam draagt en in 1990 werd uitgezonden. Inmiddels kent House of Cards drie seizoenen, het vierde wordt in 2016 verwacht.

Lilyhammer speelt zich af in de gelijknamige Noorse stad, waar een voormalig FBI-agent een nieuw leven begint. Na het openen van een nachtclub in Lilyhammer komt hoofdrolspeler Giovanni Henriksen terecht in een waterval van tegenslagen. Netflix maakte tot nu toe drie seizoenen van Lilyhammer.

Sense8 is een van de nieuwste series, die door Netflix is uitgebracht. In deze serie wordt een groep mensen van over de hele wereld plotseling mentaal met elkaar verbonden. Als groep moeten zij overleven, terwijl ze worden opgejaagd door mensen die ze zien als een bedreiging voor de wereldorde. Tot op heden werd er een seizoen van deze serie geproduceerd.

Orange is the new black draait om Piper Chapman, die voor vijftien maanden de gevangenis in moet als straf voor het transporteren van drugsgeld. In een speciale vrouwengevangenis gaat ze een vriendschap aan met een groep andere gevangenen. Inmiddels bracht Netflix drie seizoenen van deze serie uit, in 2016 wordt het vierde seizoen verwacht. 

Netflix reviews

Er zijn nog geen reviews voor Netflix.
Gebruik jij Netflix of heb jij het gebruikt? Dan horen wij graag je mening. Je helpt hier deze website en daardoor weer andere mensen mee. Schrijf zelf je eigen review over Netflix. schrijf een review