Videoland

score: 0 puntenscore: 0 puntenscore: 0 puntenscore: 0 puntenscore: 0 punten

Waar Videoland zich in het laatste decennium van de vorige eeuw voornamelijk richtte op het uitlenen van computerspellen en dvd’s, raakte het bedrijf met de komst van het internet enigszins uit de gratie. Als reactie hierop startte Videoland met Videoland on Demand, een bedrijfstak wat in 2013 werd overgenomen door RTL om de strijd aan te gaan met Netflix. Met Videoland on Demand was het mogelijk om thuis video’s, films en series te streamen door hier per film voor te betalen.

Geschiedenis Videoland

Toen Netflix startte met onbeperkt films en series kijken tegen een vaste prijs per maand, schakelde ook Videoland over. Videoland on Demand werd Videoland Unlimited, waarmee het mogelijk is om onbeperkt films en series te kijken voor een vaste prijs. Qua werking lijkt Videoland Unlimited dus sterk op een aanbieder als Netflix. Voor de nieuwste films moet wel los worden betaald per film. In augustus 2013 neemt RTL Videoland ondemand over, daarna gaat de dienst verder als videoland.

Aanbod videoland

Videoland richt zich met name op de Nederlandse markt, maar biedt wel internationale titels aan. Om de strijd aan te gaan met concurrenten, worden er naast films en series van grote internationale producenten ook films en series van Nederlandse bodem aangeboden. Denk aan series als Divorce, Rozengeur & Wodka Lime, Van Speijk, enzovoorts. Videoland maakt ook eigen series, zoals Zwarte Tulp. Sinds de overname van RTL is Videoland aangevuld met RTL series en zijn er afleveringen van Goede Tijden slechte tijden te zien op Videoland. 

Kosten Videoland

Videoland kost standaar € 8,99 per maand. Maar weet je dat je langer lid gaat blijven dan kan je vooruit betalen en krijg je korting:

    per direct te betalen
per maand  € 8,99 € 8,99
eerste 3 maanden  € 7,99 € 23,97
eerste 6 maanden  € 6,99 € 41,94
eerste 12 maanden   € 6,49 € 77,88

 

 

 

Videoland specificaties

prijs per maand
€ 8,99 eerste twee weken gratis
aantal films
1000
aantal series
350
abonnees Nederland
300.000
abonnees wereldwijd
300.000
hoofdkantoor Videoland
Nederland

Videoland kan je kijken via

browser op computer
ja
Apple iPhone
ja
Apple iPad
ja
Apple TV
ja
Android Phone
ja
Android Tablet
ja

Videoland is direct op de merken smart TV te zien

Samsung smart TV
ja
LG smart TV
ja
SONY smart TV
ja
Philips smart TV
ja

betaalwijze Videoland

Overschrijving of machtiging
ja
iDeal
ja
Paypal
ja
creditcard Mastercard
ja
creditcard VISA
ja
creditcard American Express
nee

Videoland heeft speciaal aanbod voor

kinderen
ja
films
ja
tv series
ja
documentaires
nee
nederlands(talig)
ja

Videoland aanbod

Videoland heeft sinds maart 2015 z’n eerste zelfgeproduceerde serie, namelijk; Zwarte Tulp. Deze serie draait om twee families uit het Westland, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor Huub Stapel en Anna Drijver. In het verhaal staat een jarenlange ruzie tussen twee families centraal, waarbij beide families als eerst de zwarte tulp proberen te kweken. Niet voor niets speelt het verhaal zich voornamelijk af in de Bollenstreek. Tot op heden zijn er twaalf afleveringen van deze serie gemaakt. 

Videoland reviews

Marije, een moeder uit Lansingerland, zei op 9 augustus 2017 over Videoland
Als Netflix verslaafde heb ik in de vakantie Videoland uitgeprobeerd. Even andere films, vooral gedaan voor de kinderen. Ze hebben een aantal unieke series en films. Veel Nederlands aanbod en ook veel RTL series. Dus een leuke afwisseling. Videoland is gratis twee weken uit te proberen. Je kan dan het hele aanbod zien. Wel belangrijk om na twee weken op te zeggen want je abo start vanzelf.
pluspunten volgens Marije
  • Veel Nederlands aanbod films
  • Gratis uitproberen
minpunten volgens Marije
  • Beperkt aanbod
Gebruik jij Videoland of heb jij het gebruikt? Dan horen wij graag je mening. Je helpt hier deze website en daardoor weer andere mensen mee. Schrijf zelf je eigen review over Videoland. schrijf een review